NTNU

Samlet kursportal

delimiter image

NTNU driver ikke bare med studiepoenggivende opplæring. 7.000 ansatte, 40.000 studenter og mange faste samarbeidspartnere trenger stadig kurs og opplæring.

Personalavdelingen ønsker å løse dette på en god og systematisk måte i den nye Læringsportalen. Før NTNU bestemte seg for dagens skyløsning basert på Office 365, ble flere alternativer vurdert.

— Vi ønsket en løsning som enkelt kan integreres med andre systemer, og Enable hadde laget løsninger for andre med godt resultat, forteller Marit Martinsen, opplæringsansvarlig i Personalavdelingen ved universitetet.

— En integrert læringsportal, hvor påmelding til kurs skjer med et tastetrykk, var ett av kravene våre. For alle registrerte brukere har vi jo allerede den informasjonen som etterspørres. Når ansatte, studenter eller samarbeidspartnere nå ser et kurs de skal delta på, er det bare å trykke på påmeldingsknappen, så er de påmeldt, sier Martinsen.

Kurskatalogen gir en emnemessig oversikt, og har i tillegg en god kalenderfunksjon.

— Opplæring må ofte tilpasses andre aktiviteter, og med kalenderfunksjonen er det lett å se hvilke kurs som tilbys i de periodene den ansatte har mulighet. For oss som administrerer ordningen er det også lett å se når andre kurs er satt opp, slik at vi unngår unødvendige dobbeltbookinger og overlappinger, sier hun videre.

Enable FremViser

— Med SharePoint som plattform har vi bygget et produkt vi kaller Enable FremViser. Kundene får da en ferdig løsning de kan fylle med sin egen struktur og innhold. Innholdet vises basert på ansattes rolle, og innholdet kan vises i ulike grensesnitt etter brukernes ønsker, forteller Brigt Gjevik, Tidstyvbekjemper i Enable.

ImageImage
Samarbeidet med Enable har fungert utmerket, selv om vi ikke snakker «IT-språk». De har vært flinke til å sikre seg at de forstår hva vi mener, og de deler gjerne sine erfaringer og idéer med oss
Caroline Dutard
Utviklingsavdelingen, HENT
Med omkring 850 ansatte er det mange som bare jobber med «sin» del, og som ikke trenger å bli presentert for all informasjon. Vi bruker innholdet på ulike måter, og det tar løsningen høyde for
Caroline Dutard
Utviklingsavdelingen, HENT